Przy wymianie oleju ,bedac w kanale poluzowalem nakretke i wydluzylem nieco sztange. Efekt jaknajbardziej zadawalajacy. Turbina ladnie ciagnie od samego dolu, duzo lepiej niz wczesniej.

Jak zrobiłem prawko to zacząłem szukać swojego auta no i wybór padł też na Felę również 1.3 ale po lifcie ;P Jeździłem nią 2 lata prawie i odwdzięczała się bezawaryjnością i niskim spalaniem. Felicję sprzedałem szwagrowi (jeździł nią 2 lata również i poszła dalej). Od dwóch lat mam Octavię 2.0 AQY i cenie ją za bezawaryjność jak wyżej,mam auto dobrze wyposażone w fajnej cenie i do tego przewoziłem nią 3 pralki 60cm na jeden raz,i musiałem jedynie złożyć kanapę z tyłu 

Po bezawaryjnie pokonanych 60000 km w dwa lata Roomsterem 1.6 potrzebowałem auta z większą mocą i z większym bagażnikiem. Zastanawiałem się też nad Subaru Legacy, ale jak podliczyłem sobie koszty eksploatacji to niestety Japończyk odpadł na finiszu. Ogólnie jestem z zakupu bardzo zadowolony. Silnik 1.8 TSI jest optymalną jednostką do tego auta i na nasze drogi. Octavie mają dobry stosunek cena/jakość i są tanie w serwisowaniu. Jak komuś nie przeszkadza logo i nie musi mieć prestiżowego auta to optymalny wybór. Jakbym kupował teraz to byłby to prawdopodobnie Superb 2.0 TSI z DSG i napędem 4x4.

Komentarz